B'estella - 2016. 4. hét
Chanel spring/summer 2016 couture collection

Chanel spring/summer 2016 couture collection

Chanel spring/summer 2016 couture collection

 

A CHANEL divatház a napokban mutatta be a 2016-os tavaszi/nyári kollekcióját. Az eseményen olyan hírességek is feltűntek, mint Cara Delevigne - természetesen az első sorban - vagy Gwyneth Paltrow. A modellek között pedig a Hadid testvérek, Kendall Jenner és Lindsey Wixson is megjelentek. 

A kollekció idén a természetes anyagok divatban való felhasználását promotálta. Főleg a bézs és a földszínek domináltak. Egyszerű, nőies szabásvonalak és könnyed, lágy esésű anyagok jellemzik a ruhákat. Gondoltátok volna, hogy minden apró részletet egyedileg, kézzel készítenek el, és varrják a ruhákra? Hihetetlen aprólékossággal készítenek el minden darabot. Ettől is olyan különlegesek a Chanel kollekciók!

Nekem leginkább az alkalmi haute couture darabok tetszenek, ahol a részletesen kidolgozott anyagok és a különleges formák egyaránt helyet kapnak a ruhán. Íme néhány kedvencem az idei showból:picmonkey_collage.jpg

A few days ago Chanel fashion house presented the spring/summer 2016 couture collection. Cara Delevigne and Gwyneth Paltrow also appeared at the event - of course, in the first row. Among the models, the Hadid sisters, Kendall Jenner and Lindsey Wixson walked the runway too. 

The collection this year promoted the use of natural materials in fashion. Mainly beige and earthy colors dominated. It included simple, feminine lines and light, soft flowing fabrics in the clothes. Have you thought that all the details are individually hand-prepared, and sewed one by one on the clothes? Incredible meticulousness is found at each piece. That's why it is a special Chanel collection!

Personally, I love the casual haute couture pieces very much, where the detailed materials and special shapes are both can be found on the clothes. Here are some of my favorites from tis show:

picmonkey_collage_1.jpg

Az ruhák készítéséről egy rövid videó, illetve a teljes show: | A video of making the dresses and the whole show

fotók: gofugyourself.com
Chanel spring/summer 2016 couture collection Tovább
Not enough snow

Not enough snow

Not enough snow

 

Idén télen sajnos több eső esett eddig, mint hó, azért mi megpróbáltunk abban a közel fél centis hóban pár télies képet készíteni.:) A mustársárga dzseki - ami, bevallom nem az enyém, hanem az egyik barátnőmé, Francié, akitől elkértem egy blogbejegyzés erejéig - nemcsak a színe, de az anyaga miatt is nagyon tetszik. Fényes, vízlepergetős anyaga ellenére kimondottan puha és meglepően könnyed! Tudjátok, olyan kabát ez, amit legszívesebben egész nap ölelgetnél, mint egy kiscicát, haha.

Múlthéten a nővéremtől kaptam egy gyönyörű, bohém statement nyakláncot, a Stadivariusból. Mozgalmas díszítésű, rojtokkal és csillogó gyöngyökkel. Főleg a kék és barna színek dominálnak az ékszeren, így a kabátot egy világoskék felsővel vettem fel. Ez a két szín szerintem nagyon jól kiegészíti egymást, felerősítik egymás színét.

w.jpg

Szakadt farmernadrágot vettem fel, amit karácsonyra kaptam. Együtt vettük a nagymamámmal, akinek - mikor meglátta, mit választottam a sok gyönyörű ruha közül - elállt a szava - de nem a jó értelemben. Még mindig emlegeti, hogy nem érti, hogy lehet egy szakadt nadrágért fizetni, én pedig gőzerővel győzködöm, hogy higgye el, most ez a divat, és nagyon jól fel lehet hozzá öltözni.:) 

Egy világosszürke csizmát választottam, aminek a mintáján éppen azok a színek vannak, mint a nyakláncon. Kivételesen összefogtam a hajam egy laza copfba, mert mindig csak úgy lóg... Bevallom, nem szeretem összefogni, de az is idegesít, ha a szemembe lóg, úgyhogy vagy egy gyors és szép frizurát kell keresnem a mindennapokra, vagy fel kell hívnom a fodrászomat!

w3.jpg

This winter, unfortunately there were more rain than snow, so what tried to take a couple of wintry pictures in the nearly half-inch snow.:) I like this mustard yellow jacket - Which, I admit is not mine, but one of my friend's, Frances's whom I borrowed for a blog post - not only for its color, but also because of its material. Despite the shiny water repellent material it's extremely soft! You know, it's a jacket, that most of you just want to hug all day, like a little kitten, haha.

Last week my sister gave me a beautiful, bohemian statement necklace, from Stadivarius. It's lively and interesting, decorated with sparkling beads and fringes. Especially the blue and brown colors dominate in the jewelry, so I wore the coat with a light blue top. These two colors complement each other very well, I think, they amplify each other's color.

w8.jpg

w7.jpg

I wore ripped jeans, that I got for Christmas from my grandmother. We bought it together and Granny was very surprised, why I chose this one of the many beautiful clothes. She still can't believe that how could we pay for a pair of ripped jeans. I'm trying to convince her that it is fashionable now, and I can dress up with it well.

I chose a pair of light gray boots. Its pattern has the same colors as the necklace. Exceptionally, I made a loose ponytail. I admit I do not like updo hairstyles on my, but it really annoys me when my hair is hanging in my eyes, so I have to look after some easy and fast everyday hairstyles, or I should call my hairdresser!

w4.jpg

w2.jpg

Not enough snow Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása