B'estella - 2018. 10. hónap
Badass in black

Badass in black

A fekete műbőr egy olyan klasszikus anyag, aminek az év minden napján szezonja van és évtizedek óta nem megy ki a divatból. Számtalan eseményre lehet remek választás, hiszen egyben elegáns és baromi vagány is tud lenni. Egy teljes összeállítás minden része készülhet ebből az anyagból; csizma, táska, nyaklánc, sapka, karkötő és még sorolhatnám. A basic alapdarabok mellé, mint például a műbőrdzseki - ami egy tipikus őszi ruhadarab - érdemes beújítani néhány statement elemet is. 

v_6_1.jpg

Kaposi Judit divattervezőt már egy korábbi posztban bemutattam nektek, azonban a mai szett nem egy esküvői outfitet prezentál. Ez a kétrészes összeállítás sokkal nagyobb mozgásteret hagy viselőjének az esemény komolyságát illetően, ahová felvenné, mivel egyszerre feltűnő és elegáns, ugyanakkor egy teljesen letisztult megjelenést kölcsönöz. 

Nagyon tetszik a felső és a szoknya anyagában, hogy a levélmotívumok kicsit a csipkeberakásra hajaznak, de a kemény anyag miatt mégsem hat lengének és van tartása. A szoknya pont térdig ér, ami teljesen ideális hossz ahhoz, hogy fel lehessen venni lapos talpú cipővel is, illetve nincs különösebben olyan testalkat, amin ne állna jól. 

A bőrt remekül lehet ötvözni egyéb kemény anyagokkal, mint a gyapjúszövet vagy a lakkbőr. Én ez utóbbit választottam cipő terén és egy arany színű díszítéses fekete loafert vettem az összeállításhoz.  

v_4_1.jpg

Black PU leather is a classic material that has no season, because it can be worn every day of the year and has not been out of fashion for decades. It can be a great choice for numerous events, as it can also be elegant and very badass. All parts of a complete outfit can be made of this material; boots, bags, necklaces, caps, bracelets and even more. Besides the basic pieces, such as a leather jacket for example, which is a typical autumn garment, it is worth buying some statement elements to our wardrobe as well.

I have already presented you Judit Kaposi, the fashion designer in an earlier post, but today's set does not present a wedding outfit. This two-part assembly gives the wearer much more space for chooing the event to attend, as it is both striking and elegant, but at the same time it gives a completely sophisticated look.

v_2_1.jpg

I really like the material of the top and the skirt, because the leaf motifs are a bit ressamble to the lace, but because of the hard material it doesn't seem light and thin. The skirt is knee-length, which is an ideal length to be worn with flat shoes and is not particularly a lenght that does not fit well on any type of body.

The leather can be combined with other hard materials such as woolen or patent leather. I have chosen the latter for this time regarding to shoes and I was wearing a black loafer with golden details on it.

v_3_1.jpg

v_1_1.jpg

v_5_1.jpg

v_7_1.jpg

Badass in black Tovább
Beauty photography

Beauty photography

behind the scenes

 

Ha egy profi stúdió fotózásra gondolunk, általában milliós berendezéseket, lámpákat, softboxokat, hatalmas állványokat és derítőlapokat látunk magunk előtt. Manapság sok esetben azt hinné az ember, hogy a drága felszerelések; a legújabb fényképezők és objektívek használata eredményezi a jó fotókat, holott ha ez nem párosul a tehetséggel, illetve sok gyakorlással, az a végkifejletben is meglátszik.

Mucsi Ágota az ékes bizonyítéka, hogy egy otthoni ’stúdióban’ is éppen olyan profi beauty képek születhetnek, mint a legnagyobb és legfelszereltebb teremben. Mindehhez csak egy kis kreativitás és tehetség szükségeltetik. szerk_eszter01.jpg

Mikor kezdted el az otthoni stúdiót csinálni, illetve, honnan jött az inspiráció?

Még év elején kezdtük el apukámmal összeállítani itthon a „stúdiónkat”. Mindkettőnket érdekel a fotózás, így közösen szereztük be a dolgokat. Rendeltünk ernyőket, állványokat, de összességében elég homemade felszerelésünk van, mivel igen szabottak a szoba lehetőségei. Például a háttérvásznakat művészellátóból szereztem be, és így szereltük fel a plafonra.

Az iskolámnak is van egy műterme, így szerencsére a tanárok is sok tanáccsal láttak el. A végeredményt pedig imádom! Úgy érzem, hogy a modelljeim is könnyebben engedik el magukat egy otthonosabb környezetben. 

Beauty képeken kívül milyen téren szeretsz vagy szeretnél a későbbiekben fotózni?

Imádom a természetet és az állatokat! Mindig is közel álltak hozzám, így örülnék, ha lehetőségem lenne különleges környezetben dolgozni. 

De ezen kívül sok kreatív ötletem is van, akár más művészeti ágakat is, például a festészetet bevonva. 

szerk_eszter04.jpg

Mi a kedvenc részed egy fotózásban?

A beszélgetések. Annyi sok különböző világú embert ismerek meg, ami nagyon tud inspirálni. Imádom, ha olyan közös témára akadunk, amiről akár órákig is tudunk beszélgetni.

A smink megálmodásakor és elkészítésekor miből merítesz ötletet?

Sok minden ad ihletet a munkáimhoz. Szeretek különböző anyagokkal dolgozni, és próbálok mindig valami merész és kreatív dolgot kitalálni. De persze a modell arca is eléggé meghatározó, ezért általában egy bizonyos arcformához találom ki a sminket. 

szerk_eszter03.jpg

szerk_eszter02.jpg

Van-e olyan stúdió-berendezés, ami nagyon hiányzik a jobb fotók készítéséhez? Ha van, akkor mi? És ha lenne, akkor miben lehetne nagyot javítani a képek minőségén?

A ringlight talán az a dolog, amit még szeretnék beszerezni. Ez nem igazán a stúdiófotózás része, inkább a sminkek készítéséhez használják, mivel elég speciális fénye van. De szerintem a már meglévő fényeinket kiegészítve sokat javítana, természetesebbé tenné a képeket.

Szeretnél-e részt venni / Hasznosnak tartod-e az amatőr fotósoknak hirdetett workshopokat?

Naná! Bármilyen hasonló lehetőséget jónak tartok, akár saját kreativitás és tudás fejlesztésében, akár mások munkáinak és ötleteinek megismerése szempontjából is.
szerk_eszter06.jpg

 When we are thinking of professional studio photography, we usually see millions of devices, like flashes, softboxes, huge backdrops, umbrellas and reflectors in front of us. Nowadays in many cases you would think that expensive equipment; the use of the latest cameras and lenses results in good photos, although if this is not combined with talent and endurance, it can be seen very well in the final photos.

Ágota Mucsi is the proof to the fact that someone can create just as professional beauty photos in a home studio with a simple white backdrop, as others in the largest and most well-equipped photo studios. All this requires only a small amount of creativity and a bit of talent.

When did you start making the home studio and where did the inspiration come from?

 -At the beginning of the year, we began to build our "studio" with my Dad. We are both interested in photography so we've bought all the things together. We ordered umbrellas, stands, but we have many many homemade equipments as well. For example, I bought the backdrops from an artist supply shop, and I installed it on the ceiling.
My school also has a studio, so fortunately the teachers have helped me a lot with advices. And for the final result, I love it! I feel that my models will be happier and more comfortable because they are in a comfy, more homely place than an ordinary studio and I feel much more liberated too.

Apart from beauty pictures, what kind of pictures would you like to take later?

 - I love nature and animals! They've always been close to me, so I would be happy to get to places where I could take photos of such special things.
But I also have many creative ideas, including other arts - like painting - I would like to create interesting things combining these.

What's your favorite part in a photoshoot?

 - My favorite part is making conversations with the crew. I can get to know so many different people who can inspire me so much. I love when we have a common theme that we can talk about for hours.

 When you create a makeup what is your inspiration?

- There are many things that inspire me. I like to work with different materials and I'm always trying to figure out something bold and creative. But, of course, the face of the model is quite decisive, so I usually find a makeup for a certain face shape.
I also look for ideas on the Internet; on Instagram and Pinterest.

Is there a studio equipment that could result in making better photos? If so, what is it? What can be done to improve the quality of the images?

- A ringlight is probably the thing I want to get. This is not really part of studio photography, it is more likely to be used for make makeup, because it has a special light. But, in my opinion, it would make a lot of improvements in creating a better light and make the images more natural.

Would you like to participate in workshops for amateur photographers? Do you think they are useful?

 - Of course! I think any similar opportunity is good, either in the development of my own creativity and knowledge, or in knowing the works and ideas of others.

Beauty photography Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása