B'estella - 2016. 3. hét
Fast fashion vs. Designer?

Fast fashion vs. Designer?

Fast fashion vs. Designer?

 

A Dívány oldalán találtam rá erre az érdekes kvízre, aminek eredménye engem is meglepett! A játékban 12 fotót láthattok különböző ruhadarabokról, kiegészítőkről. El kell döntenetek, hogy dizájner vagy fast fashion, azaz itthon is könnyen beszerezhető darab van a képen. Bevallom, az eredményem nem sikerült olyan fényesre, mint vártam, így el kell ismernem, hogy tényleg alig lehet felismerni, hogy méregdrága luxustermékkel vagy egyszerű tömeggyártmánnyal állunk szemben. Próbáltam a részletekre figyelni, hogy az adott ruhadarab mennyire kidolgozott, vagy esetleg láttam-e valamilyen kampányban. Vannak benne - szerintem - egyértelmű válaszok, de a legtöbbön el kellett gondolkodnom egy darabig. Teszteljétek magatokat ti is ezen a linken! A kvíz kitöltésére 45 másodperc áll rendelkezésetekre. Hajrá!:)

jpg.jpg

I found this interesting quiz at the side of Dívány, and the results really surprised me! In the game you can see 12 photos of different pieces of cloth and accessories. You have to make a decision, is that a designer dress or a fast fashion piece on the picture. I must admit that my results have not been as bright as I expected, so I think, it is really hard to realize the difference between an expensive luxury product and a simple boutique stuff. I tried to pay attention to the details of how detailed the clothes are or may have seen it in any kind of campaign. There are - in my opinion - some really easy questions, but there are plenty of tings I had to think for a while. You can find the quiz at this link! The quiz consists of 45 seconds to fill. Go for it!:)

Fast fashion vs. Designer? Tovább
Little mermaid

Little mermaid

Little mermaid

 

Hétvégén sminkfotózáson voltam az Aphodora Stúdióban, ahol egy élénk, zöld és korallszínű makeupot kaptam. A képek egy versenyre készültek, a téma alapján egy hableányos sminket kellett bemutatni.

Reggel érkeztem a stúdióba és egyből el is kezdtük a munkát. A hajamat begöndörítették, és hajszínező spray segítségével egy kis pirosas árnyalatot is kapott. Franciska (Frances Forseter MUA) világos színű alapozót, korallos pirosítót, pisztáciaszínű, illetve fehér szemhéjpúdert használt a sminkhez. Az élénk színű szem mellett a szemöldököm és a szám is hangsúlyos lett. Sosem szoktam a szemöldökömet kifesteni, eddig csak fotózáson került rá sor, így mindig profi szakember készítette el. Talán ezért is csodálkozok rá mindig, hogy milyen jó kifestve, így még dúsabbnak tűnik - pedig már így is elég kusza, haha. Nekem ebben a sminkben nagyon tetszett, hogy szép ívet kapott a szemöldököm - persze magamnak tuti, hogy nem tudnám így megcsinálni, sajnos. A számon egy élénk babarózsaszín rúzst láthattok. A smink és styling után elkezdtük a fotózást, nagyon jó hangulatban telt. Beauty képek mellett néhány hangulatképet is lőttünk az adott témához. Szuper nap volt, ismét megismertem egy tehetséges sminkest, akivel remélem lesz még alkalmam újra együtt dolgozni!:)

mua.jpg

At the weekend I was at a makeup photoshoot at Apodora Studio, where I got a vivid green and coral-colored makeup. The pictures were taken for a competition, where the competitors had to create a mermaid themed makeup. 

I arrived to the studio in the morning, where we started work immediately. I got my hair weavy and with a hair-dyer spray it got a red-like shade. Franciska (Frances Forester MUA) used light-colored primer, coral blush, pistachio-colored and white eye shadow for the makeup. Next to the bright colored eyes, my eyebrows and my lips got a bit of importance. I have nevet got makeup on my eyebrows, only when I'm at a photoshoot, so it always was made by a professional. Maybe that's why i'm always surprised on that how good it looks if i get makeup on it, it looks more thick, even though they are already thick enough, haha. In this makeup my eyebrows got a pretty good shape - but i could never do it like this for myself, sadly. On my lips, you can see a vivid baby-pink lipstick. After the makeup and the styling we started to take shoots, and it went in a good mood. Next to beauty pictures we also shoot some mood-pictures for this theme. It was an amazing day with an incredibly talented make-up artist.:)

mua_1.JPG

mua_5.jpg

mua3.jpg

mua_4.jpg

mua_2.JPG

 

Little mermaid Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása