B'estella - 2016. 3. hónap
Fluffy unicorn

Fluffy unicorn

Fluffy unicorn

 

Vasárnap a budapesti Akvárium Klubban voltam, az idei Macaron Napon! Már ötödjére került megrendezésre az esemény, ahol isteni macaronokat és cupcakeket lehetett megkóstolni. A macaron egy isteni finom édesség, ami két roppanos korongból áll vajas krémmel vagy lekvárral összeragasztva. Nagyon nehéz elkészíteni, így elég ritka finomságnak számít. A rendezvényen magyar cukrászdák és éttermek csúcsgasztronómiai termékeit kóstolhattuk végig, illetve azt is megnézhettük, hogy milyen a New York-i Macaron Nap. A cupcake, amit a Vanilin Cukrászda standjánál vettünk, olyan finom volt, hogy azóta is kísért!:)

A habzsolás után lőttünk néhány outfit fotót is az aznapi szettemről. Egy színátmenetes műszőrme kabátot vettem fel az amúgy teljesen fekete összeállításhoz. Szakadt farmerrel, bokacsizmával, fekete Stradivarius felsővel és lila napszemüveggel kombináltam.
xx_1.jpg

On Sunday we went to the Aquarium Club in Budapest, to this year's Macaron Day! It was the fifth time the event was held. We had an opportunity to taste delicious macarons and cupcakes. Macaron are a delicious sweets, which consists of two crispy halves glued together with butter cream or jam. It is very difficult to make these sweets, so they're pretty rare. 

After the bolt-down we shot some photos of my daily outfit. I wore a gradient faux fur jacket with torn jeans, ankle boots, Stradivarius black top and purple sunglasses. 

xx_3.jpg

xx_4.jpg

xx_6.jpg

xx_2.jpg

xx_8.jpg

xx_7.jpg

xx_9.jpg

 

Fluffy unicorn Tovább
Waiting for you

Waiting for you

Waiting for you

 

Március 20-i napéjegyenlőség után már hosszabbak a nappalok, mint az éjszakák és egyre inkább közeledik az igazi tavaszi idő, azért még nem árt rétegesen öltözködni. Egyik kedvenc ruhadarabom a szakadt farmer - habár még a rajztanárom is megjegyezte, hogy inkább szóljak a szüleimnek, hogy vegyenek nekem rendes nadrágot.:D Szerintem az ilyen farmer nagyon vagány akár elegánsabb darabokkal kombinálva is. Én ezúttal egy laza, kockás inges szettet állítottam össze. Sapka helyett most már elég egy szőrmés fülmelegítő is, aminek még nagy hasznát vehetjük a hűvös reggeleken. A nadrág alá fekete nejlonharisnyát húztam, de a bevállalósabbak akár színes harisnyát is választhatnak!:) A barna és fehér színek mellé szerettem volna egy élénk színt is a szettbe, ezért bordó sálat és bakancsot vettem fel. Kiegészítőnek pedig a kedvenc Zoe Phobic táskámat választottam. Jut eszembe ideje az új kollekcióból is beszereznem egy darabot!;) 
2_1.jpg

After 20 March equinox, the days are already longer than the nights and it moved closer to the real spring weather, but we still should dress in layers. One of my favorite piece of clothing are torn jeans - even though my drawing teacher mentoined that I should ask my parents to buy me normal pants.:D I think the combination of elegant pieces and ripped jeans are very cool as well. This time I was in a loose plaid shirt. Instead of a knitted cap now it's enough to wear fur ear warmers for the cool mornings. I pulled on a pair of black nylon stockings under the trousers, but the brave ones can choose vivid colored stockings too! :) I wanted a bright color beside the brown and white colors in the set, so I bought a deep red scarf and boots. As accessories I chose my favorite Zoe Phobic bag.

4_2.jpg

5_2.jpg

7.jpg

9.jpg3_2.jpg

Waiting for you Tovább
Jól áll neked a tolerancia!

Jól áll neked a tolerancia!

Divatest az elfogadás jegyében

Jól áll neked a tolerancia!

 

A  március 10-én a Budapest Music Centerben megrendezett „Jól áll neked a tolerencia!” elnevezésű  rendhagyó divatshow fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a ritka betegséggel élők helyzetére – úgy, hogy közben fiatal, feltörekvő divattervezőknek is lehetőséget  nyújtson a nagyközönség előtti bemutatkozásra, a legjobbakat szakmai zsűri díjazta.

A rendezvény egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött , ami az elfogadásról, a ritka rendellenességgel élők helyzetéről  és arról szólt, hogy mit tehetnek az egészségesek az ilyen betegséggel küzdőkért.

12814071_1217982694878857_3696597162884605645_n.jpg

A divatshow keretében olyan érdekes kreációkat mutattak be, melyeket  egy-egy ritka betegség vagy a vele járó nehézségek inspiráltak.  A díjnyertes ruha például a haemofíliát (vérzékenység) szimbolizálta a piros hímzéssel a ruhán, illetve a két modell ruháját összekötő szálakkal, mellyel azt próbálta a tervező megjeleníteni, hogy segíthetünk beteg társainknak. 

Több tervezőt is megihlettek a különböző bőrbetegségek, mint például a vitligo, ami egy fajta bőrfoltosodás, pigmenthiány. Vagy az ichtyosis (halbőrűség), ami a bőr folyamtatos hámlását okozza. 
picmonkey_collage_3.jpg

Ennek a Kontra Lilla által tervezett ruhának réz színe a Wilson-kórt szimbolizálja, ami a rézanyagcsere zavar genetikai megbetegedése. 

img_2864.JPGAz üvegcsontúságot bemutató kreáció Dózsa Kamilla munkája, az aprólékosan összeszőtt szivacscsíkok jelképezik, hogy az ilyen betegségben szenvedőknek a csontjai nagyon könnyen eltörnek vagy eldeformálódnak, ezért egyfajta védőréteget képez a ruha a csontok körül.

11937433_1219369968073463_2654504915783487204_n.jpg

Én Tóth Kinga és Popella Dóra által tervezett ruhát mutattam be, ami egy  belső szervi gyulladásos betegséget jelenített meg.

12809521_1218795114797615_2246287752203678055_n.jpg

A divatshow-ról at RTL Klub híradója is beszámolt. A videót itt megnézhetitek.

Ez a rendezvény több volt egy divatbemutatónál, mert bebizonyította, hogy a divat nem csak arról, szól, hogy mikor mit viseljük, hanem az önkifejezés egyik fontos eszköze, sőt megfelelő környezetben művészet.

Köszönöm a lehetőséget a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetségének, a PS magazinnak és az Angelface modellügynökségnek. 

10363344_1218796478130812_8475021366090744367_n.jpgfotók: RIROSZ, Zsibi, PS Magazin

Jól áll neked a tolerancia! Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása