2017.nov.07.
Írta: bestella komment

Socks'n'go

Socks'n'go

 

A zokni-szandál kombó sokaknál kiveri a biztosítékot, de számtalan remek megoldás létezik már, hogy ezt a fura trendet hordatóvá tegyük. Igazából ez az a divat, ahol a legfőbb szabály, hogy nincs szabály.

Azon kívül hogy ne egy agyonhordott lyukas zoknit húzz fel, lehet vékony, kötött, színes, földszínű, fekete vagy fehér. A választott zokni nagy valószínűséggel egyből a cipődre vonzza majd a tekintetet, ezért fontos hogy összhangban legyen a szett többi részével is színben és stílusban. 

-_1_3.jpg

Én egy pár bézs kötött térdzoknit vettem a fekete platformos szandálomhoz és letűrtem lábszárközépig. Magas derekú rövidnadrágot és egy szürke kötött pulóvert vettem hozzá. A felső ujjaira applikált ezüst karikák miatt akadt meg a szemem ezen a darabon, de maga a szabása is nagyon tetszik, arról nem is beszélve, hogy milyen puha és meleg az anyaga. 

Az esetek nagy részében egyszerűen ki van engedve a hajam, de most szerettem volna egyrészt kicsit más frizurát kipróbálni, másrészt azt, hogy a fotókon látszódjon a pulcsi garbós része, ezért két pici kontyot készítettem az outfithez. 

-_5_4.jpg

The combination of socks and sandals leaves many people outraged, but there are countless great solutions to make this weird trend wearable. Actually, this is the trend where the main rule is that there is no rule.

Besides the socks are not worn out they can be thin, knitted, colorful or in earthy shades, black or white. The sock you choose will attract people's gaze to your shoes, so it's important to harmonize them with the rest of the set in color and in style.

-_7.jpg

I chose a pair of beige knitted knee socks with my black sandals. I paired it with high-waisted shorts and a gray sweater. The silver rings on my top's sleeves grabbed my gaze first, but the customize of the sweater is also great, not to mention its soft and warm material.

Most of the time, I wear my hair unbounded but now I wanted to try some other hairstyles so I made two little buns at the top of my head.

-_2_3.jpg

-_4_3.jpg

-_3_3.jpg

 

Forever or never

Forever or never

 

A szakadt farmernadrág az egyik legmegosztóbb trend a mindennapokban. Tipikusan az a divat, amit az idősebb korosztály értetlenkedve néz és amire sokan tesznek különféle megjegyzéseket. A "Nincs pénzed gatyára?", a "Mintha a kutya szájából tépték volna ki." vagy a "Te ezért pénzt adtál ki?" hozzászólásokhoz nagyrészt már hozzászoktak a szakadtfarmer-rajongók. 

Én minden ruhadarabon imádom azt a lazaságot, amit néhány koptatás vagy szakadás ad. A mai szettben ezért nemcsak a nadrággal, hanem a dzsekivel is ezt a vonalat követtem. 

xx_1_4.jpg

A mom jeans fazon főleg a keskeny csípőjű lányoknak áll jól, hiszen a derékban szűk, egyre bővülő szár combban és csípőben is optikailag erősít. Ezen a nadrágon sokkal inkább a térde fölötti minta volt, ami megtetszett, mint a szabása, mivel a boyfriend fazont sokkal kényelmesebbnek találom. 

A szakadásokkal borított halványlila kabát elsősorban a színével ragadta meg a figyelmemet. Ez a világos mályva szín a tökéletes kiegészítés a szatén anyagú Primark hátizsákomhoz. Nagyon szeretem a nagy hátizsákokat, mert eleve mindig sok cuccot viszek magammal mindenhová és nem szeretem a válltáskákat egész nap cipelni. 

Egy basic szürke H&M felsőt és fehér tornacipőt vettem az összeállításhoz.

xx_5_4.jpg

Wearing ripped jeans is the denim trend that is still going strong. It is typically a trend that the older generation criticizes and makes comments about. "Don't you have money to buy pants?" and "It looks like you just pulled it out of the mouth of the dog." or "Why did you even spend money on it?" comments are very common among the ones who love ripped jeans.

xx_3_4.jpg

I love the feeling some shreds and holes and can give to a piece of cloth. In today's set I followed this line not only with the trousers but also with the jacket.

Mom jeans are mainly for girls with narrow hips, as it makes the thighs and hips optically thicker. In this pair of jeans I like the pattern above the knee much more than I liked the figure, as I find the boyfriend jeans a more comfortable fit.

The jacket which is covered with shreds caught my attention first and foremost with its color. This light mauve color is the perfect complement to my satin Primark backpack. I really like big backpacks because I always carry a lot of stuff everywhere and I do not like to carry shoulder bags all day long.

I completed the outfit with a basic gray H&M top and white sneakers.

 xx_7_2.jpg

xx_6_3.jpg

xx_4_4.jpg

xx_2_4.jpg

Torn apart

Torn apart

 

A kellemes őszi időnek hála még nem szükséges tetőtől talpig kötött ruhákba bugyolálni magunkat és élvezhetjük az indián nyár napsütéses perceit. Az átmeneti kabátok amúgy is nagy kedvenceim, ez pedig a tökéletes időszak a dzsekis szettek viseléséhez. 

A stílusok vegyítése egy összeállításon belül épp annyira lehet ütős, mint a minták és színek keverése. Egy klasszikus szabású basic fekete ruhát vettem fel, ami magassarkúval kiegészítve egyértelműen elegáns megjelenést kölcsönöz. Én mégis egy vagány szettet szerettem volna összedobni, amiben kényelmesen érzem magam és megfelel a budapesti csavargáshoz. Piros sportcipőt választottam, ami remekül megtöri a ruha egyszerűségét és színt visz a monokróm szettbe. A piros visszaköszön a fekete farmerdzseki hátulján lévő mintában is.

zs_3_4_1.jpg

A kabát különlegessége az ujján lévő biztosítótűs design. Ez a része tetszik a legjobban, mert megadja azt a  pluszt, amit általában keresek egy-egy ruhadarabon. Apró részlet, mégis az egész összeállítás érdekesebbé válik tőle. Nem szerettem volna bármilyen kiegészítővel elterelni a figyelmet ziherejsztűkről, ezért csak egy piros rúzzsal egészítettem ki a lookot. 

zs_4_5.jpg

Thanks to the pleasant autumn weather we do not need to wrap ourselves into huge knitted coats and we can enjoy the sunny moments of the indian summer. Thin autumn jackets are my favorite, so I'm glad that this is a perfect time to wear them in my outfits.

Mixing styles within a set is just as cool as wearing different patterns and colors. I put on a classic little black dress which would look perfectly elegant with a pair of high heels. However, I wanted to put together a cool everyday set, which is a comfortable wear for an all day long sightseeing in Budapest. I picked up a pair of red sneakers, which breaks the simplicity of the dress and brings a little color to the monochrome set. The red returns on the back of the black denim jacket.

zs7.jpg

The special feature of the jacket is the safety pin design on the sleeves. That's the best part of it, because it gives me the plus I usually look for in a piece of clothing. It's a tiny detail, but it makes the whole outfit becomeing more interesting. I did not want to distract the attention from the jacket with any jewels or accessories, so I only used a red lipstick to complete the set.

zs_2_5.jpg

zs_1_6.jpg

zs8.jpg

zs5.jpg

Face masks and scrubs review

Face masks and scrubs review

 

Manapság az ételek mellett a kozmetikumok között is egyre népszerűbbek a természetes összetevőkből álló arcápolási termékek és biosminkek. Ezek nem tartalmaznak sem mesterséges színezékeket, sem kőolajszármazékokat, illetve használatuktól kisebb eséllyel alakulhat ki bőrirritáció vagy egyéb mellékhatás az arcunkon. 

x_4_2.jpg

Natúrkozmetikumok közül leginkább arcmaszkokat használok. A Lush üzleteiben széles kínálatban válogathatunk a pakolások és bőrradírok közül. A Mask of Magnaminty vált be nekem leginkább. Frissítő és csökkenti az arcom pirosságát, viszont látványosabb eredményre számítottam a pórusösszehúzó hatásával kapcsolatban. A kedvenc bőrnyugtató pakolásom a Rosy Cheeks kaolinnal, kalaminnal és török rózsaolajjal. Szép matt bőrt eredményez és remekül tonizál. A Lush kínálatából még a BB Seaweed nevezetű tengeri moszatos maszkot emelném ki, ami regeneráló hatású és radírozás közben gyengéden távolítja el az elhalt bőrsejteket.

A Nu Skin által forgalmazott Glacial Marine Mud elnevezésű arcmaszk természetes agyagkivonatot tartalmaz. Minden bőrtípusra ajánlott, könnyen felvihető és lemosható. Az agyagtartalmú kozmetikumok csökkentik az arcbőr zsírosságát és mattítanak. A maszk amellett, hogy tisztít, eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket is, ráadásul táplálja a bőrt, ami heti néhány használat után sokkal egészségesebbnek tűnik majd.

x_1_2.jpg

Nowadays, among foods, cosmetics and makeups with natural ingredients are also becoming more and more popular. They do not contain either artificial dyes or petroleum products, so we may have less chance of developing skin irritation or other side effects on our faces. 

x_2_2.jpg

Most of the natural cosmetics I use are face masks. In Lush's shops you can choose from a wide selection of masks and face scrubs. The Mask of Magnaminty is one of my favorites. Using this product is refreshing and it reduces the redness of my face, but I expected a more spectacular result in the pore-tightening effect. My favorite skin refreshing face mask is Rosy Cheeks with kaolin, calamine and Turkish rose oil. It results a fine matte skin. From Lush's offer, I would also mention the mask naed BB Seaweed, which regenerates the skin and resets dead skin cells gently.

x_3_2.jpg

The Glacial Marine Mud facial mask by Nu Skin contains natural clay extract. It is recommended for all skin types, it's easy to apply and washable. Clay-containing cosmetics are good for those who has oily and shiny skin. In addition to cleansing, removing dead skin cells and dirt, it also nourishes the skin, which seems to be much healthier after a few weeks of using the product.

x_1.gif

Denim on denim

Denim on denim

 

Az egyik legtipikusabb őszi ruhadarab a farmerdzseki. Évtizedek óta hódít a farmertrend, természetesen mindig meg-megújulva. A felvarrók, hímzett minta és a kitűzők idén minden lehetséges ruhadarabot elárasztottak.

Az én dzsekimet virágmintás hímzés díszíti. A londoni New Lookban találtam rá erre a darabra és nagyon örültem, hogy végül megvettem, mert hiányzott a gardróbomból egy  klasszikus farmerdzseki. Imádom, hogy rengetegféleképp kombinálható és mégsem egy basic kabát, hanem van benne valami plusz. 

b.jpg

A 'farmert farmerrel' trendet lehet imádni vagy épp utálni, de szó nélkül hagyni képtelenség. Míg pár éve a legnagyobb divatbakik közé sorolták, ha valaki azonos színű farmernadrágot és felsőrészt vett fel, addig mára abszolút szalonképes viseletként tartják számon. 

A mai outfitben egy szakadt farmernadrággal kombináltam a dzsekit és a fotózás helyszínéhez passzoló kaktuszos pólót vettem alá. Egy Monki nyaklánccal egészítettem ki a laza, hétköznapi szettet.

b1.jpg

One of the most typical autumn garments is denim jacket. For decades the jeans have been conquered, of course, always renewed. This year all of the possible pieces of clothes have been flooded by pins and badges. My jacket is decorated with floral embroidery.

I've found this piece in a New Look shop in London and I was very happy that at the end I bought it because I missed a classic denim jacket from my wardrobe. I love it, because I am able to combine it with many clothes, but there is something extra in it, so it's not a basic jacket.

The 'denim with denim' trend can be worshiped or hated, but can not be missed. While some years ago it was classified as one of the biggest fashion bloopers, when someone was wearing jeans and tops of the same colored denim material, it is now considered an absolute stylish look.

In today's outfit I combined the jacket with a pair of ripped jeans and a T-shirt with cactus pattern to match with the scene of the shooting. I chose a Monki necklace to this loose, everyday set.

b2.jpg

b3.jpg

Wet hair day

Wet hair day


Augusztus legutolsó napjaiban érdemes lecsapni egy last minute nyaralási lehetőségre és kiruccanni valahová a családdal vagy a barátokkal. Nyaralás alkalmával igyekszem minél kevesebb ruhát pakolni, hogy elférjek egy kisebb utazótáskában. A nyári ruhák ilyenkor nagyon praktikusak tudnak lenni, mivel amellett, hogy kényelmesek, kevés helyet is foglalnak. Egy nyaralós szettem általában egy ruhából és egy pár szandálból áll. Ideális összeállítás a legtöbb programhoz; hajókázáshoz, sétáláshoz a városban vagy a tengerparton és megfelelő egésznapos, illetve esti viseletként is. 

x.jpg

Ez az ujjatlan, hátul kivágott ruha az egyik kedvenc ruhadarabom idén nyáron. Az üde és friss rágógumirózsaszín a legtöbb bőrszínhez jól passzol. Nagyon egyszerű, mégis csinos szabása van, ezért sokféleképp kombinálható. A hátán lévő kivágás pedig pont olyan mély, hogy nem lóg ki belőle a melltartópánt. Egy lapos talpú, ezüst metálfényű szandállal vettem fel a ruhát, a hajamat pedig hagytam magától megszáradni. Elvégre kinek van kedve a nagy hőségben hajszárításhoz? 
x2.jpg

In the last few days of August, it is worth taking a last minute vacation with your family or friends. During the holidays I always try to pack as few clothes as possible to fit in a smaller travel bag. Summer dresses can be very practical in this case, as they are comfortable and they take up very little space. My usual holiday outfit consists of a nice dress and a pair of sandals. This set can be ideal for most programs; For cruising, walking in the city or at the beach, for all day or for an evening event.

This sleeveless, back cut out dress is one of my favorite clothes this summer. This chewing gum-pink color fits for most skin colors. It's very simple, yet pretty wear, so it can be combined in many ways. The cutout on his back is just so deep that the bra strap is not visible. I put on a pair of silver colored sandals and left my hair to dry by itself because who wants to dry hair in such warmth?

x1.jpg

x5_5.jpg

x3.jpg

x5.jpg

Festival ready

Festival ready

 

Az év egyik legjobban várt eseménye, a Sziget Fesztivál napokon belül startol a Hajógyári-szigeten. A Coachella extravagáns fesztivál outfitjei kiváló inspirációként szolgálhatnak a jövő heti buliszettek kitalálásában, azonban hordhatóvá és kissé letisztultabbá tenni azokat nagyobb kihívás. 

Egy fesztivál esetében számomra két fő irányzat különül el; modern minimalizmus és bohém vintázs. 

A nagy melegben praktikus az összefogott haj, ezért mindkét összeállításhoz laza kontyba kötöttem a hajam. A vintázs vonal kiemelése érdekében a kócos kontyot egy mintás kendővel egészítettem ki. A sminkben lényeges különbségek vannak a két look között. Az áttetsző felső elég hangsúlyt kap, így egy teljesen hétköznapi natúr sminket készítettem hozzá. A másik szetthez jobban passzolt a vékony tusvonal és az élénk színű rúzs. 

zzs_1_1.jpg

A legszembeötlőbb eltérés a különböző felsőrész. A monokróm feketeséget egy holografikus anyagú, áttetsző toppal törtem meg, egy igazán mai és egyedi összeállítást létrehozva. A bohém lazaságot pedig egy bő szabású mintás blúz segítségével csempésztem a szettbe. A fekete farmernadrág mindkét stílushoz passzolt, azonban a kétoldalt fűzős darab még egy plusz részlettel gazdagította az egyszerűbb outfitet. 

zzs_3_1.jpg

Alapszabály fesztiválozás során, hogy olyan cipőben menjünk, amit nem sajnálunk, ha koszos lesz, elszakad, vagy kilyukad. Szintén fontos, hogy kényelmes legyen és ha van rá lehetőség, akkor vízálló is. Én általában egy sima fekete vászonanyagú tornacipőt választok, mert mindenhez megy és kényelmes egész napra. 

zzs_2_1.jpg

One of the most expected events of the year, the Sziget Festival starts on Hajógyári Island within days. Coachella's extravagant festival outfits can be great inspiration for choosing next week's party sets, but to make them a bit more wearable and simple may be more challenging.

In case of a festival, two main trends are separated in my mind; Modern minimalism and bohemian vintage.

In the warmth it is practical to tie our hair up, so I put my hair in a messy bun for both sets. In order to highlight the vintage line, I added a patterned headscarf to the bun. There are significant differences in the makeup between the two looks. The transparent top is quite spectacular so I made a completely ordinary make-up. The other set better matched better with winged eyeliner and bright colored lipstick.

zzs_4_1.jpg

The most striking difference is the different tops. The monochrome blackness was broken with a holographic, transparent top, creating a truly modern and unique set.
The bohemian set's style was created with a fancy patterned blouse. The black shorts fit in both styles, but the two-sided corset has added a plus detail to the simplest outfit.

It's a rule that we're going to a festival in a shoe that we do not regret if it is going to be dirty, torn or weaned. It is also important to have comfortable and, if possible, waterproof shoes.

Floral sailor

Floral sailor

 

Kimondottan nyári szetteket fotóztunk a múlt héten az ügynökség új stúdiójában. Délután érkeztem Pestre, és szinte azonnal el is kezdtük a munkálatokat. 

Összesen négy különböző szettet örökítettünk meg, később ezek közül kerültek ki a legjobb fotók. Az ilyen jellegű divatfotózások azért izgalmasak, mert nem feltétlenül a modellen, sokkal inkább a ruhákon van a hangsúly. Mivel ezúttal semmiféle instrukciót nem kaptam a pózokkal kapcsolatban, igyekeztem játszani a kiegészítőkkel és a ruhadarabokkal. A fotózás előrehaladtával, és ahogy egyre oldottabb lett a hangulat, sokkal természetesebben tudtam hozni az olykor kicsit furcsa beállásokat is. 

zzzz_5.jpg

A csíkos overál volt a kedvencem! Hihetetlenül kényelmes szabása mellett a mintája is nagyon tetszett. A hosszanti csíkozás és a térd alatt elvágott nadrágrész optikailag hosszabb és vékonyabb lábakat eredményez. Ehhez a "modern tengerész" stílushoz remekül passzolt a fejkendő és a vörös rúzs. A telitalpú szandál pedig egyfajta kontrasztot adott a letisztult, modern overálhoz. 

A sminkes minden szetthez természetes, letisztult árnyalatokat használt az arcon, így egy-egy apró részlet még feltűnőbbé vált. A csíkos összeállításokhoz piros, a virágosokhoz rózsaszín rúzst használt. A smink legkülönlegesebb része a műszempilla ragasztóval rögzített apró virágszirmok voltak. Ettől a finom részlettől vált igazán rendkívülivé a look.

Köszönöm a lehetőséget és az élményt az ügynökségemnek, a fotókat Kőhegyi Lacinak és Csomor Alexandernek, a mesés stylingot Molnár Andreának és az egyedi sminket Tóth Almának!
zzzz_4.jpg

We had a photoshoot with specifically summer sets at the agency's new studio last week. I arrived in Budapest in the afternoon, and we started the work almost immediately.

We photographed four different sets, later the best photos came out of them. This type of fashion photography is exciting because it is not necessarily the model who is in the spotlight, but rather the dress. Since I did not get any instructions about the poses this time, I tried to play with the accessories and the clothes. As time passed and the mood became more and more friendly, I was able to make the sometimes weird poses a lot more natural.

zzzz_2.jpg

The striped overal was my favorite piece! I liked its incredibly comfortable cut, and its pattern. Longitudinal stripes and the cut under the knee provide optically longer and thinner legs. For this "modern sailor" style, the headband and the red lipstick matched perfectly. The sandals gave a kind of contrast to a clean modern look.

The make-up artist used natural colors on the face for each set, so a tiny details became even more striking. The most special part of the makeup was the tiny flower petals fixed with the artificial velvet glue. From this subtle part, the look was really extraordinary.

zzzz_1.jpg

zzzz_3.jpg