2017.aug.26.
Írta: bestella komment

Wet hair day

Wet hair day


Augusztus legutolsó napjaiban érdemes lecsapni egy last minute nyaralási lehetőségre és kiruccanni valahová a családdal vagy a barátokkal. Nyaralás alkalmával igyekszem minél kevesebb ruhát pakolni, hogy elférjek egy kisebb utazótáskában. A nyári ruhák ilyenkor nagyon praktikusak tudnak lenni, mivel amellett, hogy kényelmesek, kevés helyet is foglalnak. Egy nyaralós szettem általában egy ruhából és egy pár szandálból áll. Ideális összeállítás a legtöbb programhoz; hajókázáshoz, sétáláshoz a városban vagy a tengerparton és megfelelő egésznapos, illetve esti viseletként is. 

x.jpg

Ez az ujjatlan, hátul kivágott ruha az egyik kedvenc ruhadarabom idén nyáron. Az üde és friss rágógumirózsaszín a legtöbb bőrszínhez jól passzol. Nagyon egyszerű, mégis csinos szabása van, ezért sokféleképp kombinálható. A hátán lévő kivágás pedig pont olyan mély, hogy nem lóg ki belőle a melltartópánt. Egy lapos talpú, ezüst metálfényű szandállal vettem fel a ruhát, a hajamat pedig hagytam magától megszáradni. Elvégre kinek van kedve a nagy hőségben hajszárításhoz? 
x2.jpg

In the last few days of August, it is worth taking a last minute vacation with your family or friends. During the holidays I always try to pack as few clothes as possible to fit in a smaller travel bag. Summer dresses can be very practical in this case, as they are comfortable and they take up very little space. My usual holiday outfit consists of a nice dress and a pair of sandals. This set can be ideal for most programs; For cruising, walking in the city or at the beach, for all day or for an evening event.

This sleeveless, back cut out dress is one of my favorite clothes this summer. This chewing gum-pink color fits for most skin colors. It's very simple, yet pretty wear, so it can be combined in many ways. The cutout on his back is just so deep that the bra strap is not visible. I put on a pair of silver colored sandals and left my hair to dry by itself because who wants to dry hair in such warmth?

x1.jpg

x5_5.jpg

x3.jpg

x5.jpg

Festival ready

Festival ready

 

Az év egyik legjobban várt eseménye, a Sziget Fesztivál napokon belül startol a Hajógyári-szigeten. A Coachella extravagáns fesztivál outfitjei kiváló inspirációként szolgálhatnak a jövő heti buliszettek kitalálásában, azonban hordhatóvá és kissé letisztultabbá tenni azokat nagyobb kihívás. 

Egy fesztivál esetében számomra két fő irányzat különül el; modern minimalizmus és bohém vintázs. 

A nagy melegben praktikus az összefogott haj, ezért mindkét összeállításhoz laza kontyba kötöttem a hajam. A vintázs vonal kiemelése érdekében a kócos kontyot egy mintás kendővel egészítettem ki. A sminkben lényeges különbségek vannak a két look között. Az áttetsző felső elég hangsúlyt kap, így egy teljesen hétköznapi natúr sminket készítettem hozzá. A másik szetthez jobban passzolt a vékony tusvonal és az élénk színű rúzs. 

zzs_1_1.jpg

A legszembeötlőbb eltérés a különböző felsőrész. A monokróm feketeséget egy holografikus anyagú, áttetsző toppal törtem meg, egy igazán mai és egyedi összeállítást létrehozva. A bohém lazaságot pedig egy bő szabású mintás blúz segítségével csempésztem a szettbe. A fekete farmernadrág mindkét stílushoz passzolt, azonban a kétoldalt fűzős darab még egy plusz részlettel gazdagította az egyszerűbb outfitet. 

zzs_3_1.jpg

Alapszabály fesztiválozás során, hogy olyan cipőben menjünk, amit nem sajnálunk, ha koszos lesz, elszakad, vagy kilyukad. Szintén fontos, hogy kényelmes legyen és ha van rá lehetőség, akkor vízálló is. Én általában egy sima fekete vászonanyagú tornacipőt választok, mert mindenhez megy és kényelmes egész napra. 

zzs_2_1.jpg

One of the most expected events of the year, the Sziget Festival starts on Hajógyári Island within days. Coachella's extravagant festival outfits can be great inspiration for choosing next week's party sets, but to make them a bit more wearable and simple may be more challenging.

In case of a festival, two main trends are separated in my mind; Modern minimalism and bohemian vintage.

In the warmth it is practical to tie our hair up, so I put my hair in a messy bun for both sets. In order to highlight the vintage line, I added a patterned headscarf to the bun. There are significant differences in the makeup between the two looks. The transparent top is quite spectacular so I made a completely ordinary make-up. The other set better matched better with winged eyeliner and bright colored lipstick.

zzs_4_1.jpg

The most striking difference is the different tops. The monochrome blackness was broken with a holographic, transparent top, creating a truly modern and unique set.
The bohemian set's style was created with a fancy patterned blouse. The black shorts fit in both styles, but the two-sided corset has added a plus detail to the simplest outfit.

It's a rule that we're going to a festival in a shoe that we do not regret if it is going to be dirty, torn or weaned. It is also important to have comfortable and, if possible, waterproof shoes.

Floral sailor

Floral sailor

 

Kimondottan nyári szetteket fotóztunk a múlt héten az ügynökség új stúdiójában. Délután érkeztem Pestre, és szinte azonnal el is kezdtük a munkálatokat. 

Összesen négy különböző szettet örökítettünk meg, később ezek közül kerültek ki a legjobb fotók. Az ilyen jellegű divatfotózások azért izgalmasak, mert nem feltétlenül a modellen, sokkal inkább a ruhákon van a hangsúly. Mivel ezúttal semmiféle instrukciót nem kaptam a pózokkal kapcsolatban, igyekeztem játszani a kiegészítőkkel és a ruhadarabokkal. A fotózás előrehaladtával, és ahogy egyre oldottabb lett a hangulat, sokkal természetesebben tudtam hozni az olykor kicsit furcsa beállásokat is. 

zzzz_5.jpg

A csíkos overál volt a kedvencem! Hihetetlenül kényelmes szabása mellett a mintája is nagyon tetszett. A hosszanti csíkozás és a térd alatt elvágott nadrágrész optikailag hosszabb és vékonyabb lábakat eredményez. Ehhez a "modern tengerész" stílushoz remekül passzolt a fejkendő és a vörös rúzs. A telitalpú szandál pedig egyfajta kontrasztot adott a letisztult, modern overálhoz. 

A sminkes minden szetthez természetes, letisztult árnyalatokat használt az arcon, így egy-egy apró részlet még feltűnőbbé vált. A csíkos összeállításokhoz piros, a virágosokhoz rózsaszín rúzst használt. A smink legkülönlegesebb része a műszempilla ragasztóval rögzített apró virágszirmok voltak. Ettől a finom részlettől vált igazán rendkívülivé a look.

Köszönöm a lehetőséget és az élményt az ügynökségemnek, a fotókat Kőhegyi Lacinak és Csomor Alexandernek, a mesés stylingot Molnár Andreának és az egyedi sminket Tóth Almának!
zzzz_4.jpg

We had a photoshoot with specifically summer sets at the agency's new studio last week. I arrived in Budapest in the afternoon, and we started the work almost immediately.

We photographed four different sets, later the best photos came out of them. This type of fashion photography is exciting because it is not necessarily the model who is in the spotlight, but rather the dress. Since I did not get any instructions about the poses this time, I tried to play with the accessories and the clothes. As time passed and the mood became more and more friendly, I was able to make the sometimes weird poses a lot more natural.

zzzz_2.jpg

The striped overal was my favorite piece! I liked its incredibly comfortable cut, and its pattern. Longitudinal stripes and the cut under the knee provide optically longer and thinner legs. For this "modern sailor" style, the headband and the red lipstick matched perfectly. The sandals gave a kind of contrast to a clean modern look.

The make-up artist used natural colors on the face for each set, so a tiny details became even more striking. The most special part of the makeup was the tiny flower petals fixed with the artificial velvet glue. From this subtle part, the look was really extraordinary.

zzzz_1.jpg

zzzz_3.jpg

 

Summer in wooden frames

Summer in wooden frames

 

Egy fesztiválon túl, és az érettségit is letudva, mindenféle stresszforrást elűzhetek egy időre az életemből és átadhatom magam a gondtalan nyári napoknak.

Egy héttel az iskolai évzáró után utaztunk az idei Fishing On Orfű fesztiválra, ahol már második alkalommal jártam. A zenei kínálat és minőség változatlan, a hangulat pedig mindig fantasztikus, így aki szereti a hazai alternatív zenét és a pécsi zenekarokat, mindenképp menjen el egyszer Orfűre bulizni. 

yy_4.jpg

Ha már nyár, ha már fesztiválok, az egyik legalapvetőbb fesztiválkiegészítőről, a napszemüvegről érdemes pár sort írnom. Mivel nekem arányaiban kicsi fejem van, a napszemüvegvásárlás számomra kissé nehézkes. Míg mások a megfelelő fazon keresésével vannak elfoglalva, addig én örülök, ha találok olyat, amibe nem fér bele kétszer a fejem - és ha találok ilyet, azt általában azonnal meg is veszem örömömben. Ebből kifolyólag rengeteg napszemüvegem van, némelyik hordhatóbb, de van amelyik egyáltalán nem érte meg a ráköltött pénzt. 

Kiegészítők terén is igyekszem érdekes és egyedi darabokat válogatni. A Fabala az első - és eddig egyetlen - cég, amely olyan kézzel készített kereteket forgalmaz, amelyek nemcsak különlegesek, de számtalan fazon, stílus és méret közül válogathat náluk a vásárló. A színes keret vagy lencse elővarázsolja azt a nyári életérzést, amit érdemes belecsempészni egy fesztiválszettbe.

yy_5.jpg

Én náluk találtam meg azt a napszemüveget, ami nem csak első, de sokadik pillantásra is szerelem volt!:) Az összes közül a piros lencsés volt a kedvencem, mert egyrészt imádom a kerek fazonú szemüvegeket, másrészt a lencse gyönyörű színekben vibrál. Ehhez hasonló darabot még sehol nem láttam.

yy_2.jpg

I am beyond a festival, and I have taken my final exams, and I can throw all sorts of stress away from my life for a while, and give myself some of those carefree summer days.

One week after the school year ended we went to this year's Fishing On Orfű festival. The music quality and the atmosphere is always fantastic, so whoever likes hungarian alternative music and bands from Pécs, should go to Orfű once to the festival.

It's summer, so I'd like to write a couple of words of one of the most basic summer accessories, sunglasses. Since I have small head, the searching after sunglasses is a bit cumbersome for me. While others are busy searching for the right style, I'm happy to find something my head can not fit twice - and if I find one, I usually buy it in the spur of the moment. That is why I have a lot of sunglasses, and most of them are impossible to wear.

yy_1.jpg

I also try to find interesting and unique pieces in the field of accessories. Fabala is the first company that sells handmade frames that are not only unique, but has countless style, design and size. Of all their sunglasses my favorite was the one with red lenses because I love the round style of it and on the other hand the lens vibrates in beautiful colors. I have not seen anything like this yet.

yy_3.jpg

Trust me.

Trust me.

 

A crop top szerintem az egyik legpraktikusabb nyári ruhadarab, főleg, mert imádom a magasított derekú szoknyákat és nadrágokat, a haspólók pedig ezekkel mutatnak a legjobban. Az ilyen felsők esetében a basic darabokat szoktam vadászni, hogy sokféleképp kombinálhassam őket. A mai összeállítás fekete darabja az egyik kedvencem, mert tényleg nagyon jól variálható; egy buliban vagy egy délutáni belvárosi séta alkalmával egyaránt megállja a helyét. Szintén nagy előnye, hogy rugalmas és jól szellőző anyaga van, ami azért a nyári hőségben jól jön. 

Az outfit érdekessége mégsem a crop top, hanem sokkal inkább a szoknya-nadrág-ing alsó. A rövidnadrág elején lévő gombos, zsebes rész a szoknya illúzióját kelti, az egész darab pedig olyan, mintha egy csíkos férfiinget kötöttünk volna a derekunkra. Szabásának köszönhetően a derekam sokkal vékonyabbnak tűnik benne, a csípőm az A-vonal végett pedig szélesebbnek, úgyhogy ennél tökéletesebb fazonú nadrágot aligha találhattam volna.:)xx_4_3.jpg

A szandálomat a Cin Cin Amica Kossuth Lajos utcai üzletében vettem. Nagyon olcsó volt, és bár imádom a holografikus dizájnját, maga a szandál nem minőségi darab, a műanyag talp, illetve pántok miatt pedig hamar beleizzad az ember lába. Egész napos viseletre ezért sajnos nem a legjobb választás. Aki viszont egyedi és olcsó darabokra vágyik, ajánlom, hogy nézzen szét a boltban, mert nagyon klassz lábbeliket találhat óriási választékban. 

xx_6_2.jpg

Crop tops are one of the most fashionable and wearable summer clothes, especially because they look incredibly good with skirts and pants that have high waistline. I like to choose basic crop tops so I can combine them in many ways. This black piece of today's post is one of my favorites, because it really can be varied in so many ways and it can be worn either at a party or for an afternoon downtown walk. It has a flexible and well ventilated material which is a great advantage for the summer time.

xx_3_3.jpg

This time the outfit's exciting part is not the crop top, but the skirt-trousers-shirt bottom. The buttoned, pocketed part of the shorts gives the feeling of a skirt while the whole piece is like a striped shirt bounded to our waist. Due to its shape, my waist looks much thinner, and my hip looks wider thanks to A line cut.

My sandals were bought at the Cin Cin Amica shop. It was very cheap and although I love the holographic design on it, the sandal itself is not a quality piece, because it is made of plastic and my feet sweat into it. However, those who want a pair of unique and inexpensive pieces, I recommend to have a look at the store because you can find very cool shoes in a huge selection.

xx_5_3.jpg

xx_1_3.jpg

xx_7_1.jpg

 

Pink and Puffy

Pink and Puffy

 

Az idei Mod'Art divatbemutató előtt a friss diplomás márka kampányfotózásán is modellt álltam. Szarka Dorottya első kollekciója a törzsi világból inspirálódott. A különféle érdekes anyagfelületekkel a modern világ sokszínűségét igyekezett kihangsúlyozni, ugyanakkor kiemeli az egyszerű részletek és a kézzel készült anyagmanipulációk szerepét. Dóri szerint a mai felgyorsult világban az emberek nem fecsérelnek időt saját kezűleg varrt ruhák készítésére, mégis nagy igény van az ilyen egyedi kreációkra. A téli kollekció darabjai mind pasztellszínekben pompáznak. A nagy kötött ujjak és a túlméretezett ruhák egy védőburkot jelképeznek. 

xx_3_2.jpg

A kampányfotókat a tehetséges budapesti fotós, Daniel Fliegauf készítette. Ez a fotózás is remek hangulatban telt és gördülékenyen folyt a munka. A frizura és a smink tökéletesen passzolt a ruhákhoz; mindkettőben megjelent a mai modern világ ötvözése egy kis mesebeli, tündéres beütéssel. A cipőkre külön felhívnám a figyelmeteket, mert ezeket Dóri reggel eszkábálta össze a maradék anyagokból és szerintem elképesztően vagány surranók lettek!:)

A diplomabemutató a vizsgát követően kezdődött. A Tesla Budapest adott otthont a shownak. Gyönyörű, hatalmas ablakokon át jött be a fény, az egész hely nagyon hangulatos volt, ráadásul Budapest bulinegyedének szívében található. 

xx_5_2.jpg

A két esti bemutató után készítettünk csoportképeket, aztán kellőképp elfáradva indultam haza. Köszönöm az élményt Dórinak, és a Mod'Art divatiskolának is, mindig öröm a vizsgabemutatók részesének lenni!:)

xx_2_2.jpg

A few weeks ahead this year's Mod'Art fashion show, I was working as a model for a fresh graduated brand's first campaign photoshoot. Dorottya Szarka's first collection was inspired by the tribal world. She tried to emphasize the diversity of the modern world with various interesting material surfaces, while emphasizing the role of the simple details through hand-made material manipulations. According to Dóri, in today's busy world, people do not waste time sewing their own clothes, but there is a great demand for such unique creations. The pieces of the winter collection are all pastel colored. The huge knitted jackets and the over-sized coats represent a protective shell.

xx_1_2.jpg

The campaign photos were taken by talented photographer, Daniel Fliegauf. This photoshooting had a great mood and we were able to work fast. The hairstyle and makeup suited perfectly with the clothes; Both appeared to combine today's modern world with a fairytale world. I would draw your attention to the shoes, because they had been made by Dóri in the morning from the remaining materials and I think they are awesome!:)

The fashionshow started after the exam. Tesla Budapest hosted the show. The lights were beautiful through the huge windows, the whole place was very cozy, and it is located in the heart of Budapest's party district.

xx_4_2.jpg

After the two evening shows, we made some group photos, then I went home quite tired. I'd like to thank the opportunity to Dóri and Mod'Art Fashion School, it's always a pleasure to be part of the shows!:)

My opinion of L'Oreal Colorista

My opinion of L'Oreal Colorista

 

A L'Oreal új hajszínezőjéről, a Coloristáról már biztosan ti is hallottatok. Mind youtuberek, mind pedig a bloggerek agyondicsérik a terméket, ezért aztán a Nyx új boltjának megnyitóján, ahol lehetőségem volt kipróbálni a Colorista spray-t, én is bevállaltam. Nem kellett volna...

Egy királykék árnyalatot választottam, mivel a hajam kékre festése a Füst és Csont leánya elolvasása óta az egyik álmom.:) Maga a művelet, amíg beszínezték a hajamat nem tartott sokáig, azonban majdnem három adag festéket kellett elhasználni, mire láthatóvá vált rajta a szín. Egy darab 75ml-es doboz ára 2500 Ft, ami azért lássuk be egy egynapos hajszínért nem kevés pénz. 

A festés után körülbelül tíz percig imádtam az új színt, aztán hozzáértem a hajamhoz és csupa kék lett a tenyerem. Gondoltam, hogy idővel azért csak megszárad valamennyire és kevésbé fog majd, de csalódnom kellett. A felsőm, a kabátom és a táskám is királykék foltokkal lett gazdagabb, ráadásul ahányszor hátrasimítottam egy tincset, annyiszor kellett kezet mosnom utána. Mondanom sem kell, hogy a fülem és a nyakam sem úszta meg. Ezen kívül a szaga is nagyon kellemetlen volt. 

Azok, akik szintén nincsenek elragadtatva a Colorista spray-től állítják, hogy egyetlen pozitívuma, hogy tényleg kijön egy mosás után. Nálam sajnos ez sem így történt. Négy napig kellett mosnom a hajam, mire már nem fogta meg a törülközőt a festék. Rettenetesen kiszárította a hajvégeimet és azóta mindenfelé száll a hajam. 

Szerintem nagyon sok más hajspray létezik, ami lényegesen olcsóbb és talán minőségben is jobb Coloristánál, de legalább ezzel a tapasztalattal is gazdagabb lettem.:)

befunkycollage.jpg

I'm sure that you've heard about L'Oreal's new hair dye, Colorista. Both youtubers and bloggers are keen on the product, so when I had the opportunity to try it out, at the opening of Nyx's new store, I took it. Actually, I should not have...

I chose a blue shade since I have always wanted to dye my hair blue after reading The Daughter of Smoke and Bone. Dyeing my hair wasn't that time-consuming, but the hairdresser had to use almost three doses of the spray to make it visible. The price of a 75ml box is 9€, which is quite expensive.

After dyeing, I loved the new color of my hair for about ten minutes, then I touched my hair and my hand was covered with blue color. I thought that it would dry later and I wouldn't get colored my hand, but I was disappointed. My top, my coat and my bag has also become blue after a while. Needless to say, my ears and neck had suffered the same. In addition, the smell of my hair was very unpleasant.

Those who are also not amazed by the Colorista spray claim that at least it has one positive aspect, that it can be washed out very easily. Unfortunately, it didn't happened to me either. I had to wash my hair for four days, until the towel was no longer covered in blue dye. It also has dryed my hair terribly. I think there are a lot of other hairsprays, which is considerably cheaper and maybe better than Colorista, but at least I was able to learn a lot from this experience.

Tropical vibes

Tropical vibes

 

A közhiedelemmel ellentétben a trópusi minta igenis megállja a helyét egy hétköznapi szettben, sőt remekül kombinálható. Ugyan abban egyetértünk, hogy nincs nyár pálmaleveles darabok nélkül, de sokan csak a vízpartra választanának maguknak ilyen mintás ruhákat. Pedig városnézéshez vagy munkába is tökéletes választás lehet egy-egy izgalmas szett, ami egy kis vidámságot és pezsgést csempész a fülledt napokba.

A feltűnő motívumokat letisztult kiegészítőkkel érdemes kihangsúlyozni. Kevés ékszer, egyszínű felső, natúr smink; Így kerülheted el a bazári majom effektust, ugyanakkor kiemeled a hawaii mintát. 

001.jpg

Én a hibiszkuszmintás ruhámhoz egy babypink parkát vettem fel, élénk rózsaszín magassarkúval. Ékszer gyanánt mindössze egy gyöngyös chokert választottam. A nagyon lágy sminkem legfeltűnőbb része a matt rózsaszín rúzs, de ezen kívül semmi kirívó nincs sem a sminkben, sem a frizurámban. 

0001.jpg

Contrary to popular belief, the tropical pattern can be a part of a great everyday set moreover, it can be combined perfectly. Although we all agree that there is no summer without palm leaves on our clothes, but many people would only choose such dresses for a vacation near the beach. Clothes with tropical pattern can even make a sightseeing or office set. Such an exciting set may add a bit of fun and sparkle in the hectic days. 

The striking motifs should be emphasized by sleek accessories. Just a few jewels, plain-color top, natural makeup; This way, you can avoid the bazaar monkey effect while you are highlighting the Hawaiian pattern on your dress.

With my hibiscus designed dress, I put on a babypink parka with a pair of bright pink heels. As jewelery I chose a pearl choker. The most striking part of my very soft makeup is the matt pink lipstick. I made a simple hairstyle to it.

01_1.jpg

00_8.jpg