2017.dec.30.
Írta: bestella komment

Windblown

Windblown

 

Az év utolsó napjait igencsak szeszélyes időjárás jellemzi és sajnos idén is elmaradt a fehér karácsony, de lassan hosszászokunk, hogy márciusban jut eszébe esni a hónak és tavaszra érkezik a téli hideg is. Előnye azonban az enyhe télnek, hogy nem szükséges óriási hógolyóvá bugyolálni magunkat és nem történik tragédia, hogyha otthon felejtjük a sapkát, sálat vagy kesztyűt. 

x_9.jpg

Mivel a fekete a legtöbb színnel kombinálható, idén egy ilyen színű kabátra csaptam le a Zarában. Alá egy kivágott vállú fekete felsőt vettem, aminek érdekessége a nyakrésznél lévő ezüst karika. A felhajtott szárú boyfriend nadrághoz választott övön, illetve a csizmán ez szintén visszaköszön. A cipőt hosszas válogatás után végül a Sinsay üzletében vettem meg. Korábban sosem láttam ilyen boltot és nagyon megszerettem, mert abszolút az én stílusom és teljesen megfizethető áron van minden termék.

x_6_3.jpg

A szetthez még egy apró kiegészítőt választottam; egy fekete bedobálós táskát, amit Bécsben az Urban Outfittersben adtak a megvásárolt dolgok mellé. Ez volt az első alkalom, hogy vettem itt valamit és meglepődtem, mikor egy ilyen király táskát is adtak fizetéskor. Nagyon tetszik a vászonszerű anyaga, pont jó a mérete és a felirat is jól néz ki rajta, úgyhogy úgy érzem megérte, mert nagyon praktikus lehet még. 

x_1_3.jpg

...

The last few days of the year are characterized by a very whimsical weather and unfortunately this year's white Christmas has been missed, but we have to get used to that snow only falls in March and the cold winter arrives for spring. However, it is a big advantage of the mild winter that it is not necessary to wrap ourselves into a huge snowball and there is no tragedy if we forget to wear a knitted hat, scarf or gloves outdoors.

x_7.jpg

Since black color can be combined with most other colors, this year I chose a coat of this color in Zara. I put on an off-shoulder top with a silver ring at its neckline. On the belt chosen for the ripped boyfriend jeans, and on the boots, this type of ring is also can be found. After a long selection of shoes, I bought the boots in Sinsay. I've never seen such a shop before and I really liked it, because it's absolutely my style and all of the items are at affordable prices.

I chose a small accessory for the set; a black bag that I was given at the Urban Outfitters in Vienna next to the things I bought. This was the first time I bought something there and I was surprised when I got such a cool bag. I like the fabric of it, its size is good and the white letter design looks good on it so I feel it worth it because it can be very practical in many cases.

x_3_3.jpg

x_4_3.jpg

x_8.jpg

x_5_a.jpg

Comfy

Comfy

 

Végre valahára eljött a kedvenc napom az évben, ami csak a családról és az evésről szól! A mai napra egy szuperkényelmes bekuckózós outfitet hoztam, mivel ilyenkor nincs is jobb, mint együtt filmezni a famíliával egy bögre forrócsoki kíséretében.

A meleg kötött zoknik a téli időszakban a legjobb barátaim, ezt a H&M-es bézs párt még két éve kaptam karácsonyra és azóta is jól szolgál. A kötött garbó egy másik tipikus téli ruhadarab, ami elengedhetetlen a hideg időben. Az a típusú ember vagyok, aki sokkal kényelmesebben érzi magát egy magas derekú farmernadrágban, mint egy bő melegítőben, úgyhogy általában utazáshoz és otthonra is farmert hordok. Ehhez az egyszerű szetthez is egy térdnél szaggatott darabot választottam. 

0_5.jpg

A hajamat a legtöbbször, úgy tíz esetből kilencszer, szimplán kiengedve hordom, de valójában nagyon zavar, amikor a szemembe lóg. Most a fejtetőmre tűztem az elől lévő tincseimet egy kócos kontyba. Néhány különböző méretű arany színű gyűrűt is feltettem, hogy legyen mégis valami kis elegancia az összeállításban.

0_1_1.jpg

My all time favorite day of the year has finally came today, and it is just about family and eating (a lot)! Today, I've brought a very comfy and simple outfit, because there is nothing better in the world than watching a movie with the family and a mug of hot chocolate.

The warm knitted socks are my best friends during the winter season, this beige pair from H&M, I've been getting for Christmas two years ago and it has been good since then. The knitted turtle nect sweater is another typical winter garment, which is essential in the cold weather. I'm the kind of girl who feels a lot more comfortable in a pair of high-waisted jeans than wearing sweatpants so I usually wear jeans for travel and at home too. For this simple set I chose a pair of jeans wich is ripped on the knee.

0_8.jpg

I usually - approximately nine times out of ten - wear my hair in a pretty simple way, but it really annoys me when it hangs in my eyes. Now I set my front curls in a small messy bun. I also chose some gold rings in different sizes to make the set a little bit elegante.

0_4.jpg

0_2_2.jpg

0_6.jpg

0_7.jpg

0_3.jpg

 

Laced up

Laced up

 

Számos olyan szín van, ami bizonyos bőrtónuson mutat a legjobban. A kreolbőrűek több szempontból is előnyben vannak, hiszen az ő bőrükön vibrálnak legélénkebben a színek, illetve nem sápasztják őket a pasztelles árnyalatok sem.

Sokáig nem mertem világos színeket hordani, mert így is nagyon fehér a bőröm és féltem, hogy elveszek a fakó tónusokban. A piros és annak sötétebb árnyalatai, a bordótól a ciklámenig mutatnak jól az ilyen világos bőrön. A sárga szín közismerten sápaszt és csak nagyon keveseknek áll igazán jól. De mint minden más színnek, ennek is megannyi különböző árnyalata van és mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzolót. 

-_1_4.jpg

A mustársárga egy kimondottan meleg árnyalat, ami az alapjáraton hideg típusúaknak is jól állhat. Tehát ha fehér bőröd van, vagy világos színű hajad és szemed, akkor is bátran viselj mustár vagy okkersárga darabokat, mert nem fogsz falfehérnek tűnni.

Én ehhez a fűzős kötött pulcsihoz egy cipzáros fekete bőrszoknyát és nejlonharisnyát vettem fel. Egy fekete chokert és magassarkú bokacsizmát választottam az outfithez, a hajamat pedig egy egyszerű kontyba felkötöttem. 

-_4_4.jpg

There are several colors, which only looks good on a certain skin tone. People with creole skins are lucky in many ways, since the colors seems to be most vibrant on their skin, and they do not look pale with the pastel shades either.

For a long time I did not dare to wear light colors because my skin is so pale and I was scared to get lost in the lighter tones. Some colors, like red and its darker shades, from the claret to the cyclamen, are well visible on such light skin too.

-_5_5.jpg

It is well known that yellow color makes the skin look pale and only a few people can wear it properly. But like any other color, it has many different shades and everyone can find the one which matches their skin tone the most.

The mustard yellow is a distinctly warm shade that can look good with cool skin tones as well. So if you have light skin or light-colored hair and eyes, you should wear mustard or ocher yellow pieces, as you will not look so pale.

I chose a black leather skirt a black choker and high heeled ankle boots for my outfit, and put my hair in a simple messy bun.

-_3_4.jpg

-_2_4.jpg

Freckled wanderer

Freckled wanderer

 

A fehér ing egy klasszikus örök ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból és remekül variálható különböző alkalmakra. Minden alapruhatár elengedhetetlen része, hiszen elég belőle egy jó minőségű és kényelmes szabású darab, amit évekig tudunk hordani. Nagyon praktikus tud lenni olyan esetekben, mikor suliból megyek színházba vagy vizsgázni és nincs időm átöltözni útközben. 

airbrush_20171125210205.jpgAz ingre most egy narancssárga kötött pulcsit vettem fel és egy egyszerű szettet állítottam össze a mindennapokra. A magas derekú mom jeans alá fekete harisnyát húztam. Mivel általában egyik nadrág sem ér végig a lábamon, ezért már le is mondtam a boka alá érő farmerekről és inkább a direkt rövidített fazonú darabokat keresem az üzletekben. Nagy előnyük, hogy nem kell mindig betűrni a csizma szárába, viszont ha más cipővel veszem fel, akkor vastag zoknit vagy harisnyát kell alá húzni, hogy ne fázzon a bokám. 

airbrush_20171125210309.jpg

Ezúttal egy fekete lakkcipővel párosítottam a nadrágot, kiegészítőnek pedig egy fekete szíjas órát választottam. Sminkben igyekeztem a szememet és a szeplőimet hangsúlyozni. 

airbrush_20171125211041.jpg

The white shirt is a classic eternal garment that never goes out of style and is perfectly versatile for different occasions. It is an essential part of every basic wardrobe, since only one piece is enough of it if it is a good quality and comfortable piece that we can wear for many years. It can be very practical in many cases, for example when I to the theatre from school and have no time to change on the go.

Now I chose an orange knitted sweater with my white shirt and set up a simple casual look. I pulled black stockings under the high-waisted mom jeans. Since I usually do not find pants that are long enough to cover my ankles, so I'm looking for the direct short-sleeved pieces in the stores. A great advantage of these jeans is that you do not have to always stick them to the boots' stem, but if you wear a different pair of shoes, you should wear thick socks or stocking so that your ankles are not freezing.
This time I was wearing a pair of black shoes and I picked a black watch. In my makeup I tried to emphasize my eyes and my freckles.

airbrush_20171125210602_1.jpg

airbrush_20171122151132.jpg

airbrush_20171125210415.jpg

Socks'n'go

Socks'n'go

 

A zokni-szandál kombó sokaknál kiveri a biztosítékot, de számtalan remek megoldás létezik már, hogy ezt a fura trendet hordatóvá tegyük. Igazából ez az a divat, ahol a legfőbb szabály, hogy nincs szabály.

Azon kívül hogy ne egy agyonhordott lyukas zoknit húzz fel, lehet vékony, kötött, színes, földszínű, fekete vagy fehér. A választott zokni nagy valószínűséggel egyből a cipődre vonzza majd a tekintetet, ezért fontos hogy összhangban legyen a szett többi részével is színben és stílusban. 

-_1_3.jpg

Én egy pár bézs kötött térdzoknit vettem a fekete platformos szandálomhoz és letűrtem lábszárközépig. Magas derekú rövidnadrágot és egy szürke kötött pulóvert vettem hozzá. A felső ujjaira applikált ezüst karikák miatt akadt meg a szemem ezen a darabon, de maga a szabása is nagyon tetszik, arról nem is beszélve, hogy milyen puha és meleg az anyaga. 

Az esetek nagy részében egyszerűen ki van engedve a hajam, de most szerettem volna egyrészt kicsit más frizurát kipróbálni, másrészt azt, hogy a fotókon látszódjon a pulcsi garbós része, ezért két pici kontyot készítettem az outfithez. 

-_5_4.jpg

The combination of socks and sandals leaves many people outraged, but there are countless great solutions to make this weird trend wearable. Actually, this is the trend where the main rule is that there is no rule.

Besides the socks are not worn out they can be thin, knitted, colorful or in earthy shades, black or white. The sock you choose will attract people's gaze to your shoes, so it's important to harmonize them with the rest of the set in color and in style.

-_7.jpg

I chose a pair of beige knitted knee socks with my black sandals. I paired it with high-waisted shorts and a gray sweater. The silver rings on my top's sleeves grabbed my gaze first, but the customize of the sweater is also great, not to mention its soft and warm material.

Most of the time, I wear my hair unbounded but now I wanted to try some other hairstyles so I made two little buns at the top of my head.

-_2_3.jpg

-_4_3.jpg

-_3_3.jpg

 

Forever or never

Forever or never

 

A szakadt farmernadrág az egyik legmegosztóbb trend a mindennapokban. Tipikusan az a divat, amit az idősebb korosztály értetlenkedve néz és amire sokan tesznek különféle megjegyzéseket. A "Nincs pénzed gatyára?", a "Mintha a kutya szájából tépték volna ki." vagy a "Te ezért pénzt adtál ki?" hozzászólásokhoz nagyrészt már hozzászoktak a szakadtfarmer-rajongók. 

Én minden ruhadarabon imádom azt a lazaságot, amit néhány koptatás vagy szakadás ad. A mai szettben ezért nemcsak a nadrággal, hanem a dzsekivel is ezt a vonalat követtem. 

xx_1_4.jpg

A mom jeans fazon főleg a keskeny csípőjű lányoknak áll jól, hiszen a derékban szűk, egyre bővülő szár combban és csípőben is optikailag erősít. Ezen a nadrágon sokkal inkább a térde fölötti minta volt, ami megtetszett, mint a szabása, mivel a boyfriend fazont sokkal kényelmesebbnek találom. 

A szakadásokkal borított halványlila kabát elsősorban a színével ragadta meg a figyelmemet. Ez a világos mályva szín a tökéletes kiegészítés a szatén anyagú Primark hátizsákomhoz. Nagyon szeretem a nagy hátizsákokat, mert eleve mindig sok cuccot viszek magammal mindenhová és nem szeretem a válltáskákat egész nap cipelni. 

Egy basic szürke H&M felsőt és fehér tornacipőt vettem az összeállításhoz.

xx_5_4.jpg

Wearing ripped jeans is the denim trend that is still going strong. It is typically a trend that the older generation criticizes and makes comments about. "Don't you have money to buy pants?" and "It looks like you just pulled it out of the mouth of the dog." or "Why did you even spend money on it?" comments are very common among the ones who love ripped jeans.

xx_3_4.jpg

I love the feeling some shreds and holes and can give to a piece of cloth. In today's set I followed this line not only with the trousers but also with the jacket.

Mom jeans are mainly for girls with narrow hips, as it makes the thighs and hips optically thicker. In this pair of jeans I like the pattern above the knee much more than I liked the figure, as I find the boyfriend jeans a more comfortable fit.

The jacket which is covered with shreds caught my attention first and foremost with its color. This light mauve color is the perfect complement to my satin Primark backpack. I really like big backpacks because I always carry a lot of stuff everywhere and I do not like to carry shoulder bags all day long.

I completed the outfit with a basic gray H&M top and white sneakers.

 xx_7_2.jpg

xx_6_3.jpg

xx_4_4.jpg

xx_2_4.jpg

Torn apart

Torn apart

 

A kellemes őszi időnek hála még nem szükséges tetőtől talpig kötött ruhákba bugyolálni magunkat és élvezhetjük az indián nyár napsütéses perceit. Az átmeneti kabátok amúgy is nagy kedvenceim, ez pedig a tökéletes időszak a dzsekis szettek viseléséhez. 

A stílusok vegyítése egy összeállításon belül épp annyira lehet ütős, mint a minták és színek keverése. Egy klasszikus szabású basic fekete ruhát vettem fel, ami magassarkúval kiegészítve egyértelműen elegáns megjelenést kölcsönöz. Én mégis egy vagány szettet szerettem volna összedobni, amiben kényelmesen érzem magam és megfelel a budapesti csavargáshoz. Piros sportcipőt választottam, ami remekül megtöri a ruha egyszerűségét és színt visz a monokróm szettbe. A piros visszaköszön a fekete farmerdzseki hátulján lévő mintában is.

zs_3_4_1.jpg

A kabát különlegessége az ujján lévő biztosítótűs design. Ez a része tetszik a legjobban, mert megadja azt a  pluszt, amit általában keresek egy-egy ruhadarabon. Apró részlet, mégis az egész összeállítás érdekesebbé válik tőle. Nem szerettem volna bármilyen kiegészítővel elterelni a figyelmet ziherejsztűkről, ezért csak egy piros rúzzsal egészítettem ki a lookot. 

zs_4_5.jpg

Thanks to the pleasant autumn weather we do not need to wrap ourselves into huge knitted coats and we can enjoy the sunny moments of the indian summer. Thin autumn jackets are my favorite, so I'm glad that this is a perfect time to wear them in my outfits.

Mixing styles within a set is just as cool as wearing different patterns and colors. I put on a classic little black dress which would look perfectly elegant with a pair of high heels. However, I wanted to put together a cool everyday set, which is a comfortable wear for an all day long sightseeing in Budapest. I picked up a pair of red sneakers, which breaks the simplicity of the dress and brings a little color to the monochrome set. The red returns on the back of the black denim jacket.

zs7.jpg

The special feature of the jacket is the safety pin design on the sleeves. That's the best part of it, because it gives me the plus I usually look for in a piece of clothing. It's a tiny detail, but it makes the whole outfit becomeing more interesting. I did not want to distract the attention from the jacket with any jewels or accessories, so I only used a red lipstick to complete the set.

zs_2_5.jpg

zs_1_6.jpg

zs8.jpg

zs5.jpg

Face masks and scrubs review

Face masks and scrubs review

 

Manapság az ételek mellett a kozmetikumok között is egyre népszerűbbek a természetes összetevőkből álló arcápolási termékek és biosminkek. Ezek nem tartalmaznak sem mesterséges színezékeket, sem kőolajszármazékokat, illetve használatuktól kisebb eséllyel alakulhat ki bőrirritáció vagy egyéb mellékhatás az arcunkon. 

x_4_2.jpg

Natúrkozmetikumok közül leginkább arcmaszkokat használok. A Lush üzleteiben széles kínálatban válogathatunk a pakolások és bőrradírok közül. A Mask of Magnaminty vált be nekem leginkább. Frissítő és csökkenti az arcom pirosságát, viszont látványosabb eredményre számítottam a pórusösszehúzó hatásával kapcsolatban. A kedvenc bőrnyugtató pakolásom a Rosy Cheeks kaolinnal, kalaminnal és török rózsaolajjal. Szép matt bőrt eredményez és remekül tonizál. A Lush kínálatából még a BB Seaweed nevezetű tengeri moszatos maszkot emelném ki, ami regeneráló hatású és radírozás közben gyengéden távolítja el az elhalt bőrsejteket.

A Nu Skin által forgalmazott Glacial Marine Mud elnevezésű arcmaszk természetes agyagkivonatot tartalmaz. Minden bőrtípusra ajánlott, könnyen felvihető és lemosható. Az agyagtartalmú kozmetikumok csökkentik az arcbőr zsírosságát és mattítanak. A maszk amellett, hogy tisztít, eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket is, ráadásul táplálja a bőrt, ami heti néhány használat után sokkal egészségesebbnek tűnik majd.

x_1_2.jpg

Nowadays, among foods, cosmetics and makeups with natural ingredients are also becoming more and more popular. They do not contain either artificial dyes or petroleum products, so we may have less chance of developing skin irritation or other side effects on our faces. 

x_2_2.jpg

Most of the natural cosmetics I use are face masks. In Lush's shops you can choose from a wide selection of masks and face scrubs. The Mask of Magnaminty is one of my favorites. Using this product is refreshing and it reduces the redness of my face, but I expected a more spectacular result in the pore-tightening effect. My favorite skin refreshing face mask is Rosy Cheeks with kaolin, calamine and Turkish rose oil. It results a fine matte skin. From Lush's offer, I would also mention the mask naed BB Seaweed, which regenerates the skin and resets dead skin cells gently.

x_3_2.jpg

The Glacial Marine Mud facial mask by Nu Skin contains natural clay extract. It is recommended for all skin types, it's easy to apply and washable. Clay-containing cosmetics are good for those who has oily and shiny skin. In addition to cleansing, removing dead skin cells and dirt, it also nourishes the skin, which seems to be much healthier after a few weeks of using the product.

x_1.gif