B'estella - 2017. 6. hónap
Summer in wooden frames

Summer in wooden frames

Summer in wooden frames

 

Egy fesztiválon túl, és az érettségit is letudva, mindenféle stresszforrást elűzhetek egy időre az életemből és átadhatom magam a gondtalan nyári napoknak.

Egy héttel az iskolai évzáró után utaztunk az idei Fishing On Orfű fesztiválra, ahol már második alkalommal jártam. A zenei kínálat és minőség változatlan, a hangulat pedig mindig fantasztikus, így aki szereti a hazai alternatív zenét és a pécsi zenekarokat, mindenképp menjen el egyszer Orfűre bulizni. 

yy_4.jpg

Ha már nyár, ha már fesztiválok, az egyik legalapvetőbb fesztiválkiegészítőről, a napszemüvegről érdemes pár sort írnom. Mivel nekem arányaiban kicsi fejem van, a napszemüvegvásárlás számomra kissé nehézkes. Míg mások a megfelelő fazon keresésével vannak elfoglalva, addig én örülök, ha találok olyat, amibe nem fér bele kétszer a fejem - és ha találok ilyet, azt általában azonnal meg is veszem örömömben. Ebből kifolyólag rengeteg napszemüvegem van, némelyik hordhatóbb, de van amelyik egyáltalán nem érte meg a ráköltött pénzt. 

Kiegészítők terén is igyekszem érdekes és egyedi darabokat válogatni. A Fabala az első - és eddig egyetlen - cég, amely olyan kézzel készített kereteket forgalmaz, amelyek nemcsak különlegesek, de számtalan fazon, stílus és méret közül válogathat náluk a vásárló. A színes keret vagy lencse elővarázsolja azt a nyári életérzést, amit érdemes belecsempészni egy fesztiválszettbe.

yy_5.jpg

Én náluk találtam meg azt a napszemüveget, ami nem csak első, de sokadik pillantásra is szerelem volt!:) Az összes közül a piros lencsés volt a kedvencem, mert egyrészt imádom a kerek fazonú szemüvegeket, másrészt a lencse gyönyörű színekben vibrál. Ehhez hasonló darabot még sehol nem láttam.

yy_2.jpg

I am beyond a festival, and I have taken my final exams, and I can throw all sorts of stress away from my life for a while, and give myself some of those carefree summer days.

One week after the school year ended we went to this year's Fishing On Orfű festival. The music quality and the atmosphere is always fantastic, so whoever likes hungarian alternative music and bands from Pécs, should go to Orfű once to the festival.

It's summer, so I'd like to write a couple of words of one of the most basic summer accessories, sunglasses. Since I have small head, the searching after sunglasses is a bit cumbersome for me. While others are busy searching for the right style, I'm happy to find something my head can not fit twice - and if I find one, I usually buy it in the spur of the moment. That is why I have a lot of sunglasses, and most of them are impossible to wear.

yy_1.jpg

I also try to find interesting and unique pieces in the field of accessories. Fabala is the first company that sells handmade frames that are not only unique, but has countless style, design and size. Of all their sunglasses my favorite was the one with red lenses because I love the round style of it and on the other hand the lens vibrates in beautiful colors. I have not seen anything like this yet.

yy_3.jpg

Summer in wooden frames Tovább
Trust me.

Trust me.

Trust me.

 

A crop top szerintem az egyik legpraktikusabb nyári ruhadarab, főleg, mert imádom a magasított derekú szoknyákat és nadrágokat, a haspólók pedig ezekkel mutatnak a legjobban. Az ilyen felsők esetében a basic darabokat szoktam vadászni, hogy sokféleképp kombinálhassam őket. A mai összeállítás fekete darabja az egyik kedvencem, mert tényleg nagyon jól variálható; egy buliban vagy egy délutáni belvárosi séta alkalmával egyaránt megállja a helyét. Szintén nagy előnye, hogy rugalmas és jól szellőző anyaga van, ami azért a nyári hőségben jól jön. 

Az outfit érdekessége mégsem a crop top, hanem sokkal inkább a szoknya-nadrág-ing alsó. A rövidnadrág elején lévő gombos, zsebes rész a szoknya illúzióját kelti, az egész darab pedig olyan, mintha egy csíkos férfiinget kötöttünk volna a derekunkra. Szabásának köszönhetően a derekam sokkal vékonyabbnak tűnik benne, a csípőm az A-vonal végett pedig szélesebbnek, úgyhogy ennél tökéletesebb fazonú nadrágot aligha találhattam volna.:)xx_4_3.jpg

A szandálomat a Cin Cin Amica Kossuth Lajos utcai üzletében vettem. Nagyon olcsó volt, és bár imádom a holografikus dizájnját, maga a szandál nem minőségi darab, a műanyag talp, illetve pántok miatt pedig hamar beleizzad az ember lába. Egész napos viseletre ezért sajnos nem a legjobb választás. Aki viszont egyedi és olcsó darabokra vágyik, ajánlom, hogy nézzen szét a boltban, mert nagyon klassz lábbeliket találhat óriási választékban. 

xx_6_2.jpg

Crop tops are one of the most fashionable and wearable summer clothes, especially because they look incredibly good with skirts and pants that have high waistline. I like to choose basic crop tops so I can combine them in many ways. This black piece of today's post is one of my favorites, because it really can be varied in so many ways and it can be worn either at a party or for an afternoon downtown walk. It has a flexible and well ventilated material which is a great advantage for the summer time.

xx_3_3.jpg

This time the outfit's exciting part is not the crop top, but the skirt-trousers-shirt bottom. The buttoned, pocketed part of the shorts gives the feeling of a skirt while the whole piece is like a striped shirt bounded to our waist. Due to its shape, my waist looks much thinner, and my hip looks wider thanks to A line cut.

My sandals were bought at the Cin Cin Amica shop. It was very cheap and although I love the holographic design on it, the sandal itself is not a quality piece, because it is made of plastic and my feet sweat into it. However, those who want a pair of unique and inexpensive pieces, I recommend to have a look at the store because you can find very cool shoes in a huge selection.

xx_5_3.jpg

xx_1_3.jpg

xx_7_1.jpg

 

Trust me. Tovább
Pink and Puffy

Pink and Puffy

Pink and Puffy

 

Az idei Mod'Art divatbemutató előtt a friss diplomás márka kampányfotózásán is modellt álltam. Szarka Dorottya első kollekciója a törzsi világból inspirálódott. A különféle érdekes anyagfelületekkel a modern világ sokszínűségét igyekezett kihangsúlyozni, ugyanakkor kiemeli az egyszerű részletek és a kézzel készült anyagmanipulációk szerepét. Dóri szerint a mai felgyorsult világban az emberek nem fecsérelnek időt saját kezűleg varrt ruhák készítésére, mégis nagy igény van az ilyen egyedi kreációkra. A téli kollekció darabjai mind pasztellszínekben pompáznak. A nagy kötött ujjak és a túlméretezett ruhák egy védőburkot jelképeznek. 

xx_3_2.jpg

A kampányfotókat a tehetséges budapesti fotós, Daniel Fliegauf készítette. Ez a fotózás is remek hangulatban telt és gördülékenyen folyt a munka. A frizura és a smink tökéletesen passzolt a ruhákhoz; mindkettőben megjelent a mai modern világ ötvözése egy kis mesebeli, tündéres beütéssel. A cipőkre külön felhívnám a figyelmeteket, mert ezeket Dóri reggel eszkábálta össze a maradék anyagokból és szerintem elképesztően vagány surranók lettek!:)

A diplomabemutató a vizsgát követően kezdődött. A Tesla Budapest adott otthont a shownak. Gyönyörű, hatalmas ablakokon át jött be a fény, az egész hely nagyon hangulatos volt, ráadásul Budapest bulinegyedének szívében található. 

xx_5_2.jpg

A két esti bemutató után készítettünk csoportképeket, aztán kellőképp elfáradva indultam haza. Köszönöm az élményt Dórinak, és a Mod'Art divatiskolának is, mindig öröm a vizsgabemutatók részesének lenni!:)

xx_2_2.jpg

A few weeks ahead this year's Mod'Art fashion show, I was working as a model for a fresh graduated brand's first campaign photoshoot. Dorottya Szarka's first collection was inspired by the tribal world. She tried to emphasize the diversity of the modern world with various interesting material surfaces, while emphasizing the role of the simple details through hand-made material manipulations. According to Dóri, in today's busy world, people do not waste time sewing their own clothes, but there is a great demand for such unique creations. The pieces of the winter collection are all pastel colored. The huge knitted jackets and the over-sized coats represent a protective shell.

xx_1_2.jpg

The campaign photos were taken by talented photographer, Daniel Fliegauf. This photoshooting had a great mood and we were able to work fast. The hairstyle and makeup suited perfectly with the clothes; Both appeared to combine today's modern world with a fairytale world. I would draw your attention to the shoes, because they had been made by Dóri in the morning from the remaining materials and I think they are awesome!:)

The fashionshow started after the exam. Tesla Budapest hosted the show. The lights were beautiful through the huge windows, the whole place was very cozy, and it is located in the heart of Budapest's party district.

xx_4_2.jpg

After the two evening shows, we made some group photos, then I went home quite tired. I'd like to thank the opportunity to Dóri and Mod'Art Fashion School, it's always a pleasure to be part of the shows!:)

Pink and Puffy Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása