B'estella - 2016. 11. hónap
Back to the '80s!

Back to the '80s!

 Back to the '80s!

 

Idén ősszel kezdtem el a közös munkát a Mirage Models Managementtel, akikkel el is kezdtük összerakni a portfóliómat, így most ismét egy kis "behind the scenes" összefoglaló keretében szeretném bemutatni a tesztfotózás háttérmunkálatait. 

Suli után érkeztem a stúdióba, ahol egy gyors bemutatkozás után elkezdtük a munkát a csapattal. Három különböző '80-as éveket idéző szettem volt. Az összes összeállítás közül a haspólós-szőrmebundás tetszett a legjobban, mert egyszerre volt bohém, játékos, kicsit extravagáns és nagyon egyedi is.

00_1.png

A sminkemért Edina volt felelős, akivel korábban már dolgoztam egy hasonló stílusú fotózáson. Erős, füstös szemsminket kaptam hangsúlyos szemöldökkel, ahogy azt a koncepció megkívánta. A hajam mindegyik outfitnél különböző módon volt összefogva. A frissen mosott hajjal nehéz ilyenkor bánni, így babaolajjal lettek lesimítva a rakoncátlan tincseim. A kiegészítők szintén nagy hangsúlyt kaptak; különösen az iskolás lány beütésű szettnél, ahol csupa arany színű ékszert kaptam, hatalmas medálokat, fülbevalókat és egy pár necc kesztyűt. 

00_1_1.jpg

Ezt mondanám talán az eddigi legjobb hangulatú fotózásomnak, mert az egész team nagyon aranyos volt, mindenkivel megtaláltuk a közös hangot és nagyon élveztem a munkát!:) 

00_6.jpg

This fall I started working together with Mirage Models Management and we strated to built my modelbook, so once again, I would like to show a little 'behind the scenes' summary of my test shooting. 

After school I arrived to the studio, where, after a quick introduction we started to work with the team. There were three different sets from the '80s. My favorite outfit was the set with a crop top and fur coat, because it was at once bohemian and playful, a bit extravagant and very unique as well. Edina was in charge for the he make-up, whom I've previously worked with in a similar styled photo shoot. This time I got a smokey eye-makeup and accentuated eyebrows, as the concept demanded. Accessories were also given great importance; especially at the school girl inspired set where I got full of gold jewelry; huge pendants, earrings and a white gloves.

00_7.jpg

00_3.png

I think it was my best photo shoot ever, because the whole team was very nice, I could find a common voice with everyone and I really enjoyed the work!:)

00_5.jpg


Köszönöm a képeket Schneider Bálintnak, a stylingot Szűcs Beatrixnek, a sminket Csvercskó Edinának és a lehetőséget, illetve a szervezést Pádár Gergelynek (Mirage)! 
Back to the '80s! Tovább
Behind the scenes of a theater's sewing section

Behind the scenes of a theater's sewing section

Behind the scenes of a theater's sewing section

Kulisszatitkok egy színház női varrodájából

 

Őszi szünetben nyílt alkalmam meglátogatni a Szegedi Nemzeti Színház varrodáját. Mivel régi álmom, hogy egy nap jelmeztervező lehessek, nagyon hasznos volt számomra ez a kis tárlatvezetés.

Aki eddig abban a hitben élt, hogy ez egy egyszerű munka - szépen kell tudni rajzolni és ennyi az egész - azt sajnos ki kell ábrándítanom, hiszen a jelmeztervezés komplikáltabb szakma, mint gondoltam. Először is képzett, varrni, rajzolni tudó, kreatív tervezőkre van szüksége egy színháznak, akik kiválóan elsajátítottak minden varrási technikát. Ráadásul tisztában kell lenni a megálmodott ruha elkészítésének lehetőségeivel, tehát, hogy megvalósítható-e az adott terv és ha igen, hogyan. 

img_3296.JPG

Először a tervezőnek a darab rendezőjével kell konzultálni, aki elfogadhatja vagy elutasíthatja az elképzeléseit. Általában minden színdarabnál más-más kreátort alkalmaznak, egy kosztümöt azonban egyéb előadásokban is felhasználnak. 

A ruha elkészítése és a részletek megvarrása a leghosszabb procedúra. A szegedi női varrodában is közel tíz varrónő dolgozik folyamatosan. Minden apróságnak hibátlannak kell lennie, és a színészekre kell szabni a ruhákat. Az öltöztetőknek is fontos szerepe van egy-egy előadás alatt. 

img_3299.JPG

A jelmezek mellett előfordul, hogy a díszletek megtervezéséért is a jelmeztervező a felelős. Ez a szakma épp olyan összetett, mint bármelyik másik. Nem elég ügyesen rajzolni, rengeteg kreativitásra és kitartásra van szüksége az embernek, hogy merjen újat kitalálni és megvalósíthassa az elképzeléseit. 

Én mindenesetre nagyon érdekesnek találtam ezt a kis bemutatót, jó volt benézni a kulisszák mögé.:)

img_3302.JPG

During the autumn break I had the opportunity to visit the Szeged National Theatre's sewing segment. As it is one of my old dreams to became a costume designer, this little guided tour was very useful for me.

Anyone who has lived in the belief that it is an easy job - designer must be able to draw well and that's all - unfortunately I have to disappoint them, because the costume designing profession is way more complicated than I thought. Firstly, theaters need trained, creative designers, who know how to sew, who have excellent drawing skills and mastered in the sewing techniques. In addition, you should be aware of the possibilities of the dreamed costume's preparation process, so that the plan is feasible and if so, how.

img_3292.JPG

You, as a costume designer, must first consult with the director who can accept or reject the ideas. In general, all plays have different designer, however, a costume can be used repeatedly. 

Creating the dress is the longest procedure. Nearly ten seamstress is constantly working on the costumes. Every detail has to be faultless and the clothes must be tailored on the actors.

In addition to the costumes it happens that the scenery is also planned by the costume designer. This profession is as hard as any other. A designer needs a lot of creativity and perseverance to dare to figure out a new concept, and achieve their ideas. 

I found this tour very interesting, it was great that I had a chance to go behind the scenes.:)

img_3315.JPG

Köszönöm a lehetőséget a Szegedi Nemzeti Színház varrodájában dolgozóknak! 

Behind the scenes of a theater's sewing section Tovább
all about fashion
süti beállítások módosítása